Головна | Мій профіль | Вихід | Вхід П`ятниця, 29.03.2024, 09:47
Вітаю Вас Гость | RSS
Меню сайту
Категорії розділу
Наші спонсори [22]
Новини школи [793]
Нові файли
Модель школи
МЕТОДИЧНІ МАТЕРІАЛИ ДО ВІДЗНАЧЕННЯ ДНЯ ПАМ’ЯТІ ТА ПРИМИРЕННЯ (для класних керівників)
Методичні рекомендації
Форма входу
Корисні посилання
















Головна » 2012 » Листопад » 30 » 1 грудня - Всесвітній день боротьби зі СНІДом
13:35
1 грудня - Всесвітній день боротьби зі СНІДом

У 1988 році Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) оголосила день 1 грудня Всесвітнім днем боротьби зі СНІДом. Це пов’язано з тим, що синдром набутого імунодефіциту (СНІД) придбав масштаби пандемії. Вперше відзначався 1-го грудня 1988 року після того, як на зустрічі міністрів охорони здоров’я всіх країн пролунав заклик до соціальної терпимості і розширення обміну інформацією по ВІЛ / СНІДу.   

В даний час понад 41 мільйон чоловік живуть, будучи інфіковані ВІЛ / СНІДом. Найбільше від розповсюдження цього небезпечного захворювання страждає молодь. В Україні зафіксовано один з найвищих показників інфікованості ВІЛ. У 2004 р. Україна посідала перше місце в Європі за темпами поширення ВІЛ/СНІДу
В усьому світі в цей день говорять про СНІД, про те, яку загрозу існуванню людства несе глобальна епідемія. Можна згадувати і оплакувати тих, хто вже помер або смертельно хворий, можна говорити про масштаби трагедії і про те, що чума ХХ, а зараз вже і ХХI століття загрожує існуванню людства ...
Як поширюється СНІД? Вірус поширюється серед дітей, які народилися від ВІЛ-інфікованих матерів. Якщо жінка була інфікована ВІЛ, то народжена в неї дитина У 25% випадків стає інфікованою та ще в дитинстві помирає від СНІДу. Шляхом переливання крові та її компонентів від ВІЛ-інфікованих донорів (травми, масштабні оперативні втручання, які важко передбачити або уникнути).У разі використання нестерильних інструментів під час деяких медичних маніпуляцій, голкорефлексотерапії, а також, коли роблять татуаж, манікюр, педикюр; внаслідок наявності прихованої інфікованості ВІЛ серед людей, які не обстежувалися на ВІЛ та не мають настороженості щодо інфікування осіб, які їх оточують.
Розвиток епідемії потрібно зупинити і повернути назад. Це завдання мають вирішувати усі. Уже зараз є певні успіхи щодо продовження життя хворих на СНІД, намічаються тенденції позитивного ставлення до людей, що живуть з ВІЛ/СНІДом.
Всесвітній день боротьби зі СНІДом став щорічною подією в більшості країн. Символом боротьби з СНІДом є червона стрічка, жодна акція в цій області не обходиться зараз без неї. Ця стрічка як символ розуміння СНІДу була задумана навесні 1991 року. Її ідея належить художникові Франку Муру. Він жив в провінційному містечку штату Нью-Йорк, де сусідня сім’я носила жовті стрічки, сподіваючись на благополучне повернення своєї дочки-солдата з Персидської затоки.
Ми запрошуємо і вас приєднатися до Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом.
Переглядів: 469 | Додав: Zadoyanchuk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Листопад 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Архів записів
Погода
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Copyright Сокиринецька ЗОШ © 2024 | Зробити безкоштовний сайт з uCoz